Gunta Venge ble ønskt velkommen i Merkur-styret av styreleder Inge Ryan. Foto: Merkur

Kjøpmann Gunta Venge fra Hellesøy Landhandel er av Kommunal- og moderniseringsdepartementet oppnevnt som medlem i programstyret for Merkur. Gunta har de siste to årene også vært en del av administrasjonen i Snarkjøp.

– Merkur har vært en viktig partner for meg som butikkleder uten kjøpmanns-erfaring. Ved å delta i kompetanseprogrammet har jeg fått både faglig påfyll og motivasjon som kjøpmann. Å få være med i styret og jobbe på innsiden av Merkur, er en drøm, sier hun.

Gunta Venge er født og oppvokst i Latvia og har utdanning innen kulturvitenskap og administrasjon og organisasjon. Etter at hun flyttet til Norge har hun jobbet 10 år men internasjonale menneskerettigheter gjennom Rafto-stiftelsen i Bergen.

i 2013 startet hun opp Hellesøy landhandel i Øygarden i Hordaland. Da hadde bygda vært uten butikk i to år, og Gunta opplevde at lokalsamfunnet var inne i en liten depresjon.

– Nærbutikken er som et lite hjerte i et lite lokalsamfunn. Jeg ble overbevist om at bygda måtte få tilbake butikken, dersom en skulle få folk til å slå seg ned der. Samtidig hadde jeg lyst til å etablere noe på egen hånd. Resultatet ble Hellesøy landhandel, forteller hun.

Butikken på Hellesøy var en av de første dagligvarebutikkene som ble med i Tank Snarkjøp. Gunta har senere vært rådgiver ved etablering av nye Snarkjøp-butikker og har nå ansvar for oppfølging av flere butikker.

Merkur er Kommunal- og moderniseringsdepartementets verktøy for utvikling av distriktsbutikker. 580 dagligvarebutikker og 50 bokhandler over hele Norge deltar i Merkur-programmet. Programmet tilbyr opplæring, rådgiving og støtte til investeringer. Merkur samarbeider med alle kjeder som har butikker i distrikts-Norge.

Styret er sammensatt av representanter fra butikk-Norge og kommune-Norge. Fylkesmann Inge Ryan i Nord-Trøndelag er styreleder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed