Snarkjøp nummer 23

Den nye nærbutikkjeden Snarkjøp åpnet nylig butikk nummer 23.

– Vi regner med å åpne en rekke nye butikker i år. Pågangen er veldig stor, spesielt fra Matkroken-butikker, forteller Per
Eivind Vik i Tank Snarkjøp til Handelsbladet.

Som du har lest i Handelsbladet tidligere, ble Tank i 2011 etablert som en felles kjede for sesongbutikker med utgangspunkt i drivstoffsalg. Det startet på Sørlandet, men interessen var såpass
stor over hele landet at kjeden raskt ble landsdekkende, og for snart to år siden ble Tank Snarkjøp etablert som en egen nærbutikkjede. Per Eivind Vik, som driver kjeden sammen med Geir Inge Vik, har tidligere uttalt at målet er å komme opp i 100 butikker innen 20. Det står fortsatt fast, og foreløpig er de på god vei. Snarkjøp åpnet nylig butikk nummer 23, og flere vil komme til i løpet av året. Butikkene kommer stort sett fra Norgesgruppen, tidligere Nærbutikken som har gjort eierskifte, og i det siste fra Matkroken.

– Vi får jevnt henvendelser fra butikker som ønsker å bli med. Noen nyetableringer og noen fra andre kjeder som vil være med. Tidligere Matkroken-butikker henvender seg mye om dagen. 10-12 butikker per år er det vi for tiden har kapasitet til å ta imot, sier Per Eivind Vik til Handelsbladet.

Stort potensial

Totalt i Tank og Snarkjøp er det nå 52 medlemmer. Vik tror potensialet er stort for kjeden.

– Etter mitt syn har vi det beste konseptet for mindre dagligvarebutikker på grunn av friheten vi gir til kjøpmannen. Vi tror det er den eneste måten for en liten butikk å klare å overleve på, at de selv får bestemme hva de skal ha i sin butikk, til hvilken pris, og uten påtvungne tapsvarer. Vi er ikke, og skal aldri bli, en styrende kjede med krav til pris, tilbud og sortiment. Vår rolle skal heller være en hjelpende hånd og sparringspartner, sier Vik.

– Det eneste som begrenser veksten er alle butikkene som egentlig vil over, men som ikke kan på grunn av avtalen de sitter på. Flere har en oppsigelsestid på hele fem år, sier Vik. Snarkjøp-kontraktene er 5-årsavtaler med en oppsigelsestid på 6 måneder.

Fra 3-12 millioner

Snarkjøp-butikkene ligger spredt utover hele Norge, fra Lyngdal lengst sør, til Arnøyhamn i Nord-Troms.

– For tiden er interessen størst i Nord-Norge og på Vestlandet, forteller Vik. Butikkene varierer fra 3-12 millioner i omsetning.

– Hvordan har salgsutviklingen vært for butikkene som har omprofiler? – Det er litt for tidlig å konkludere omsetningsutviklingen og/eller resultater enda da veldig mange av dem ikke har hatt et helt driftsår som Snarkjøpennå, sier Vik.

Dagligvarehandelen 22.04.2015.pdf

Related Posts

Ingen treff.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed